Home
 
Info
 
Visie
 
Profiel
 
Werkwijze
 
ContactMCM In Motion

voor organisaties in bewegingAchtergrondinformatie

Ik ben geboren in 1962 en heb vanaf 1985 in mijn loopbaan verschillende banen en functies gehad als manager en als directeur in een technische omgeving én in een steeds sneller veranderende wereld. De rode draad in mijn loopbaan is het leiden van veranderingen.

Ik hou er van om met mensen aan de slag te gaan om de problemen bij de kop te pakken. Geen dikke rapporten met theoretische en politiek correcte adviezen maar een praktische aanpak. Ik ben soms tegendraads en probeer mensen te prikkelen door gebaande paden en vastgeroeste meningen ter discussie te stellen en zo te helpen nieuwe inzichten te verwerven.

Mijn filosofie is dat mensen zo zelfstandig mogelijk moeten kunnen werken én moeten kunnen samenwerken. Hoe minder sturing en controle er ‘van boven’ nodig is hoe beter. Om dit mogelijk te maken is het noodzakelijk dat mensen begrijpen waar de organisatie voor staat en welke bijdrage ze zelf kunnen leveren aan deze organisatiedoelen. In veel gevallen werk ik daarom als bruggenbouwer en leer mensen om problemen en verschil van inzicht samen op te lossen zonder telkens tussenkomst van het management te verlangen.

Een belangrijke voorwaarde voor het behalen van resultaat is dat ik vooruit kijk en anticipeer op dingen die komen en op risico’s die kunnen ontstaan. Het werken vanuit een visie op de grote lijnen is voor mij dé manier om overzicht te houden in de dagelijkse hectiek.